home

Clubkampioenschappen 2015

Klik hier voor alle uitslagen, wedstrijdschema en poule-indeling.

foto's finaledag door Wilma

De finales zijn gespeeld op 28 juni. Het was een prachtig tennisfestijn met veel publiek en spannende partijen. En dit zijn de winnaars:

Gemengd Enkel A: Peter Muselaers
Heren Enkel B: Ardwi Klein Enticnk (via walkover)
Dames Dubbel: Karin Schuring en Betty Van den Haute
Heren Dubbel: Willy Janse en Bert Huibers
Gemengd Dubbel: Marian de With en Mark van der Voorden

foto's finaledag door Albert

De eerste lange avond clubkampioenschappen 2015

door: Marian

Eindelijk! Op dinsdag 16 juni de 1e wedstrijden van de clubkampioenschappen van The Insiders. Dit jaar met aardig wat nieuwe gezichten in het herenveld, en helaas een wat minder bezette damescompetitie.

De aftrap was aan het gemengd dubbel: Bert en Wilma tegen Karin en Jo. Drie teamgenoten op 1 baan, ze weten in elk geval wat ze moeten doen om elkaar de puntjes te ontfutselen! Helaas bleek Jo nog wat onervaren en had hij zijn wedstrijdschema niet goed gelezen. Gelukkig wist hij na een telefoontje van Bert in een recordtempo van de bank af te komen en in tennis outfit op de baan te staan. Dit enorme tempo kenmerkte de wedstrijd niet. Lange rally’s, onmogelijke punten, leidden uiteindelijk tot een krappe 7-5 setwinst voor Bert en Wilma. De tweede set werd iets sneller afgewerkt, maar de 6-1 winst voor Bert en Wilma geeft een vertekend beeld. Ook deze set was spannend. Bert en Wilma speelden echter met meer overtuiging en rust dan in de 1e set en wisten daardoor een continue druk op Karin en Jo te houden.

Op baan 1 werd ondertussen een herendubbel gespeeld: de winnaars van vorig jaar, Mark en Natan, namen het op tegen het nieuwe koppel Ferry en Peter. Ferry had dit jaar slechts 1x eerder op de baan gestaan, en was net bijgekomen van de spierpijn die hij hierbij had opgelopen. Mark en Natan, bekend met het spel van beide heren, zouden deze klus toch makkelijk moeten kunnen klaren. Niets was minder waar: zowel Ferry als Peter wisten het Mark/Natan knap lastig te maken met hun services. Peter vertoonde uitstekend loopwerk en Ferry wist ballen miraculeus over het net te laten duiken. Mark en Natan hadden het er knap lastig mee, maar wisten desondanks met 6-4 de eerste set te winnen. In de tweede set belandden de harde groundstrokes van Mark wat meer binnen de lijnen en wist Natan regelmatig de ralley te onderbreken door met razendsnel en beweeglijk netspel de bal onhoudbaar achter de tegenstander neer te leggen; een 6-3 overwinning was dan ook het gevolg.

Weer een herendubbel trad aan op baan 1: Bart en Hans (Bochem), de favorieten voor de titel! Het is een genot om Bart weer te zien spelen, de mooie techniek laat zien hoe makkelijk het spelletje soms kan zijn! Tegenstanders vanavond waren Rob en Joost, die helaas niet opgewassen waren tegen de jarenlange ervaring en techniek van het koppel Bart/Hans.

Toen om 22.10 de toeschouwers langzaamaan vertrokken, begon een herenenkel wedstrijd tussen Leo (van de Meer) en Ardwi. Twee heren die nog niet bij iedereen bekend zijn, en zich verlegen meldden voor de heren enkel B categorie. Wat volgde was een adembenemende wedstrijd! De heren in de enkel A categorie mogen zich gelukkig prijzen dat deze 2 heren hun niet in de weg kunnen staan in hun route naar het kampioenschap! Ardwi liet zien dat zijn tennisverleden weer helemaal terugkomt, mooie topspinballen, geplaatste services, perfect geplaatste winners…. die Leo vervolgens door heel goed loopwerk (zichtbaar was dat hij ooit voetbalde!) allemaal terugbracht. In de 1e set was Leo, terugkomend na een knieblessure, nog wat geïmponeerd: de set ging met 6-2 naar Ardwi. In de 2e set kwam Leo meer en meer op stoom en kreeg Ardwi het soms toch wat moeilijk met zijn conditie. De set liep erg gelijk op, bij een 6-5 stand in het voordeel van Leo, serveerde Ardwi om in de set te blijven. Deze game duurde naar mijn beleving zo’n 20 minuten (nu snap ik waarom de KNLTB voorstander is een direct point systeem…. geen eindeloze deuce/voordeel/deuce/nadeel, maar bij een 40-40 stand direct een winnend punt spelen); en werd uiteindelijk door Leo gewonnen. 1-1 in sets, middernacht, op naar de 3e set….. Leo wilde op dat moment de wedstrijd opgeven, de volgende dag moest er ook nog gewerkt worden. Gelukkig is er voor iedereen nog een kans dit duo in actie te zien! De 3e set zal later worden gespeeld, op 24 juni om 21.30 uur.

Tot slot is op deze 1e competitiedag een nieuwe categorie binnen de clubkampioenschappen geïntroduceerd: de gemengd enkel A! Ondergetekende was zo teleurgesteld dat ze haar titel clubkampioen dames enkel niet kon verdedigen, dat ze heeft gevraagd mee te mogen doen met de heren. Er was nog een plaatsje open in de heren enkel A poule, en de 3 heren durfden de uitdaging aan!